Voor ouders

De titel van dit onderdeel spreekt voor zich, gezinsondersteuning. Maar wat betekend dit voor jou als ouder?

Als gezinsondersteuner ben ik er voor iedereen die even door de bomen het bos niet meer kan zien omwille van verschillende moeilijkheden binnen het gezin. Zo kan het zijn dat de opvoeding van je kind(eren) stroef loopt, dat je in relatie met gezinsleden een kloof voelt groeien en je vragen hebt over jouw positie als ouder of partner.

Samen gaan we op zoek naar punten die we kunnen versterken zodat jij je opnieuw ouder of partner voelt, zodat jouw zelfvertrouwen als ouder, partner en gezinslid kan groeien en jij als persoon kunt openbloeien.

Voel je een kloof tussen jou en je kind, dan is het belangrijk om na te gaan of jouw opvoeidingsaanbod nog overeenstemt met de opvoedingsnood van je kind.

Maar ook tussen jou en je partner kan je het gevoel hebben dat je onenigheid voelt, dat je het gevoel hebt meer naast elkaar te leven en niet als koppel. Het is enorm belangrijk om ook deze situaties bespreekbaar te maken.

Stapsgewijs brengen we je hele gezinsboom op de voorgrond met alle evoluties die er reeds zijn geweest, de interacties die de gezinsleden onderling en in omgang met anderen hebben gehad en hoe het je gezin heeft beïnvloed. Zo kunnen we ook kijken waar er noden mogelijks zijn veranderd en op welke aspecten nu meer aandacht besteed mag worden. Dit bied je leerkansen naar de toekomst toe.

Door mijn meerzijdigheid en objectiviteit breng ik openingen in je relaties met je gezinsleden maar ook met anderen.