Hoe ziet Nederland naar onderwijs-kansen in de jeugdzorg?

Door mijn passie voor jongeren en kinderen in de jeugdzorg staat mijn hoofd nooit stil waardoor ik in het holst van de nacht kan wakker worden met een hele boel vragen.

Eerder uitte ik reeds mijn bezorgdheid rond onderwijskansen in de jeugdzorg. In mijn blog ‘geloof in mij, is wat zij vragen’ heb ik uitgebreid een artikel naar voren gebracht met concrete cijfers rond scholing. Deze cijfers zijn enorm schrijnend en heeft me enorm aan het denken gebracht.

Tijdens mijn werkervaring in de jeugdzorg heb ik altijd jongeren willen aansporen om bewust een pad te bewandelen  en om bewuste keuzes te maken. Ook heb ik altijd geprobeerd om er voor hen allemaal te zijn het is dan ook spijtig dat ik soms in mijn begeleiding werd tegengehouden. Nu is het aan mij om mijn begeleiding verder te zetten, maar dit keer als zelfstandige!

Wat heb ik in gedachten? Een begeleidingsproject waarvan ik de details nog even voor mezelf ga houden. Wel wil ik al meegeven dat het zal gaan om een langdurig ondersteuningstraject voor jongeren in de jeugdzorg die gemotiveerd zijn om hogere studies aan te gaan. Om een goed project uit te schrijven zal ik eerst gesprekken voeren binnen de jeugdzorg in Nederland en daarna in Vlaanderen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: